NL | FR | EN | DE

DSCN2211 DSCN2220 DSCN2731 DSCN9964

Het gastenverblijf is een goede uitvalsbasis voor tal van wandel- en fietstochten. Folders en kaarten liggen hier ter inzage.

Vlakbij ligt het stadspark Burggraaf Frimout dat je naar de gezellige binnenstad leidt met heel wat bezienswaardigheden waaronder historische kerken, het Hopmuseum en het Weeuwenhof. Op culinair vlak wordt u in Poperinge en omstreken verwend met tal van sfeervolle herbergen en voortreffelijke restaurants. Gerenommeerde streekbieren zoals Hommelbier, Nunnenbier en de wereldbefaamde Trappist van West-Vleteren brengen u gegarandeerd in hogere sferen! Of wenst u een Picon als 'schreve-aperitief', een godendrank ?!

Tijdens WOI was Poperinge een belangrijke draaischijf voor de Britse oorlogsmachine. Diverse monumenten herinneren ons hieraan: Lijssenthoek Military Cemetery - de grootste hospitaalbegraafplaats van de Ieperboog - met nieuw bezoekerscentrumTalbot HouseWO I site stadhuis, ...

Het museum 'In Flanders Fields' in Ieper, de IJzertoren in Diksmuide, Tyne Cot Cemetery in Passendale, zijn slechts enkele van de vele herinneringen aan Den Grooten Oorlog die de Westhoek blijvend getekend heeft.

Hoppestad Poperinge ligt in het hart van de Westhoek op een boogscheut van Frans-Vlaanderen, de Noordzeekust, de West-Vlaamse heuvels.

De Westhoek: da's leven als God náást Frankrijk